A koronavírus magyarországi megjelenése és gyors terjedése miatt az idős személyeket arra kérjük, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket a koronavírus járvány intenzív fennállása alatt lehetőleg ne hagyják el!
A kialakult helyzetnek megfelelve Borsfa Község Önkormányzata vállalja, hogy előzetesen bejelentett igény esetén élelmiszert szállít hétvégén is, munkanapokon viszont egyszeri melegétkeztetést biztosít ezzel segítve elő azt, hogy ne kelljen a járvány szempontjából legveszélyeztetettebb korosztálynak társas érintkezésnek kitennie magát, növelni a fertőzés kockázatát.
Segítséget lehet kérni alapvető gyógyszer-, élelmiszer-vásárláshoz, napi egyszeri melegétkezés igénybevételéhez.
A szállítás ingyenes, viszont a gyógyszerek, vásárolt élelmiszerek , étkezés költségét az igénylőnek kell fizetnie .
A bejelentést megtehetik Husz Csabáné ( szociális gondozó és ápolónál ) +36 30 990 21 07-es telefonon, illetve az önkormányzati hivatal telefonszámain: + 36 93 548 044, +36 30 7494214 vagy onkormanyzat@borsfa.hu email címen.
Kérjük, hogy amennyiben tehetik, kérjék fiatalabb hozzátartozóik segítségét a fenti cél elérése érdekében, ezzel is segítve az Önkormányzatot megnövekedett feladataik minél hatásosabb és gyorsabb végrehajtásában. Továbbá a segítséget igénylők az ellátás feltételeként vállalják, hogy lakó illetve tartózkodási helyüket nem hagyják el!
Telefonon és e-mailen változatlanul állunk az Önök rendelkezésére.
Köszönjük megértésüket és segítségüket,
Vigyázzanak Magukra és Vigyázzunk Egymásra!
Jetzin István
polgármester